“Killing in the Name” als Kersthit

Als het aan de fanbase van Rage Against the Machine ligt, dan wordt de hit “Killing in the Name” 17 jaar na verschijnen de nieuwe Kersthit in Engeland. Ze doen dit als protest tegen de monotonie van de typische commerciële nummer 1 hits die de platenmaatschappijen rond deze tijd van het jaar op het publiek loslaten.

Het zag er naar uit dat met Joe McEldery’s versie van “The Climb” van Miley Cyrus, weeral een X-factor product op nummer 1 zou staan bij Kerstmis. De oprichters van de “Rage Against the Machine For Christmas No.1!” groep op Facebook ijveren ervoor om dit niet te laten gebeuren. Ze roepen alle fans van RATM op om deze week de single “Killing in the Name” te downloaden. Op deze manier willen ze een signaal geven naar de platenindustrie toe en X-factor jurylid Simon Cowell in het bijzonder.

De Facebookgroep groeit snel. Wie denkt dat dit de leden van de band, die overigens vorig jaar een reünietoer afwerkten, koud laat, zit goed fout. Gitarist Tom Morello liet vandaag via zijn Twitteraccount al weten dat hij volledig achter de actie staat. “Rage’s Killing in the Name & the X-Factor’s goofy Christmas single are neck and neck for num one spot on UK chart. England! Now is your time.”

RATM is het tegen de stroom in zwemmen nog niet verleerd. Maar wie hoopt op een nieuw album komt bedrogen uit. Tom Morello en frontman Zach de la Rocha lieten al weten dat het leuk is om terug samen op de planken te staan als RATM, maar ze zijn allemaal te druk bezig met andere projecten momenteel.

Fuck you, I won’t do what you tell me. Misschien wordt dat volgende week het nieuwe geluid van Kerstmis?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vijf =