Creature With The Atom Brain tourt door Europa met The Dead Weather

Allesbehalve een sombere herfst dit jaar voor Creature With The Atom Brain! Het psychedelische viertal uit Antwerpen zal dit najaar touren met niemand minder dan all-star supergroep The Dead Weather, bestaande uit leden van The Kills, Queens Of The Stone Age, The White Stripes en The Raconteurs, die in maart nog debuteerden op de opening van Jack White’s eigen label Third Man Records. Vanaf 19 oktober zal de groep rond Aldo Struyf drie weken lang zalen in Groot-Brittannië en de rest van Europa platspelen, wat meteen de weg vrij maakt voor een Europese release van hun in april verschenen tweede album Transylvania. Van een springplank gesproken!

Heerlijke uitnodiging van de grootheden van The Dead Weather voor Creature With The Atom Brain, op zijn beurt weer een mooi samenraapsel van Belgische grootheden met Jan Wygers, één van Mauro’s Grooms, ex-Dead Stop Michiel Van Cleuvenbergen, Millionaire drummer Dave Schroyen en frontman Aldo Struyf, die ooit verantwoordelijk was voor de klanken bij Evil Superstars, Nemo en Orange Black, heden ten dage bij Millionaire en meespeelde op Bubblegum van Mark Lanegan, ’s mans meesterwerk!

Niet alleen een sprong in de lucht waard voor The Creatures zelf, maar ook voor de Europese fans die nu ook eens van een live performance van het hypnotiserende, experimentele en psychedelische collectief kunnen genieten en weldra ook van Transylvania, de pakken betere opvolger van het debuutalbum I Am The Golden Gate Bridge. Nieuwste single van dat album, I Rise The Moon, doet het alvast niet slecht en is prominent aanwezig in de playlist van StuBru.

TOUR DATES W/ THE DEAD WEATHER

 • 10.19.2009 Manchester Academy, Manchester, UK
 • 10.21.2009 Newcastle O2 Academy, Newcastle, UK
 • 10.22.2009 Edinburgh Picture House, Edinburgh, UK
 • 10.23.2009 Leeds O2 Academy, Leeds, UK
 • 10.25.2009 Bristol O2 Academy, Bristol, UK
 • 10.26.2009 Birmingham O2 Academy, Birmingham, UK
 • 10.28.2009 Olympia, Paris, France
 • 10.29.2009 London O2 Brixton Academy, London, UK
 • 11.1.2009 E-Werk, Koln, Germany
 • 11.2.2009 Astra, Berlin, Germany
 • 11.3.2009 Melkweg, Amsterdam, Holland
 • 11.5.2009 Vega, Copenhagen, Denmark
 • 11.6.2009 Sentrum Scene, Oslo, Norway
 • 11.7.2009 Cirkus, Stockholm, Sweden

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × vijf =