Cave en Ellis onthullen White Lunar

Oude rotten Nick Cave en Warren Ellis hebben de handen nog eens in elkaar geslagen! Resultaat van deze samenwerking was deze keer een puike bundeling van soundtracks. Op het dubbelalbum White Lunar staat niet alleen de muziek die ze schreven voor films als The Proposition, The Road en The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, maar ook muziek voor documentaries en zeldzaam en nooit eerder vertoond werk. Benieuwd hoe de twee heren dit werk gaan onderscheiden van die andere schitterende krachtbundelingen, The Bad Seeds, Grinderman en The Dirty Three genaamd? Wij ook!

Op disc 1 vinden we de muziek van het Australische triumviraat The Proposition, The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford en The Road. Met hun epische landschappen en psychologische kantjes picture perfect voor Cave en Ellis! Het project startte in 2005, met de soundtrack voor het western drama The Proposition van John Hillcoat, waarop het duo gevraagd werd voor The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, die andere film in een westernjasje. Meteen daarop volgde een nieuwe opdracht voor Hillcoat voor The Road met Viggo Mortensen, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Cormac McCarthy, die hiervoor inmiddels al een Pulitzer Prize op zijn schoorsteenmantel heeft staan.

Op disc 2 vinden we ietwat kleinschaliger werk, voor documentaires deze keer. Minder bekend, doch niet minder bemind want The English Surgeon, over het reilen en zeilen van een Engels hersenchirurg in Oekraïne, en The Girls of Phnom Penh, over de schrijnende virginity trade in Cambodja, zijn documentaires met een grote D. Op het lijf geschreven voor de rasmuzikantentandem Cave-Ellis, die met hun muziek een diepere dimensie weten te geven aan de realiteit van deze documentaires.Ook op disc 2: 4 nummers uit het Cave-Ellis archief. Zeldzaam, nooit eerder vertoond en met titels als Magma, Zanstra, Halo en Daedalus een heuse lofzang voor kraters. “Listen to it as you might listen to an instrumental album, as some kind of trip,” aldus Ellis. Fijn tripken!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 2 =