Efterklang neemt afscheid met een live album en tekent vervolgens een wereldwijde deal

Het thuis van o.a. The Breeders, M Ward, Broken Records en St. Vincent, 4AD zet nu ook de deur wagenwijd open voor Efterklang. De Deense band met een trouwe wereldwijde aanhang kan zich dus volledig op een nieuw album gaan focussen, maar brengt eerst nog een live album uit.

Een paar jaar geleden richtte gitarist Rasmus Stolberg een eigen platenlabel Rumraket op waar zowel eigen werk als materiaal van andere Scandinavische artiesten op verschijnt. Dit zal ook in de toekomst zo blijven maar wereldwijd zal al hun materiaal via 4AD op ons losgelaten worden.

Voor het zover is komt er eerst nog een live album Performing Parades via het oude Leaf label uit. Vorig jaar werden er namelijk opnames gemaakt van hun concert samen met het nationaal Deens kamerorkest in Kopenhagen waarvoor de arrangementen volledig werden omgegooid. Dit unieke optreden zal nu een speciale release krijgen. Deze limited edition bevat behalve het album een 55 minuten durende concertfilm geregisseerd door Benjamin Hesselholdt, een achter de schermen documentaire, 6 videoclips (gemaakt voor Parades) en een akoestische versie van “Mirador”. Zanger Casper Clausen zegt over dit afscheidsalbum: “In many ways this release marks the pinnacle of what we have been trying to achieve with our two albums, Tripper and Parades. It also closes a chapter as we work on taking our music in a new direction.”

De tracklist van Performing Parades:

 1. Polygyne
 2. Mirador
 3. Him Poe Poe
 4. Horseback Tenors
 5. Mimeo
 6. Frida Found A Friend
 7. Maison de Réflexion
 8. Blowing Lungs like Bubbles
 9. Caravan
 10. Illuminant
 11. Cutting Ice to Snow

Die nieuwe richting en het derde studioalbum van Efterklang kunnen we dus ergens begin 2010 verwachten. Performing Parades zal 19 oktober in de winkel liggen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 − 13 =