Eerste namen “Berlijnse” Nachten

De eerste namen voor De Nachten 2009 zijn bekend. Onder meer Absynthe Minded, Customs, Apparat en Efterklang vereren het Antwerpse festival voor eigentijdse muziek en literatuur met een bezoek. De veertiende editie van De Nachten vindt plaats op 5,6 en 7 november en staat helemaal in het teken van Berlijn.

Dit najaar is het 20 jaar geleden dat de Muur viel en dat wordt ook in Antwerpen gevierd. Drie dagen lang brengen De Nachten de cool van de Duitse hoofdstad (“Arm aber Sexy”) en haar bloeiende muziekscene naar de oevers van de Schelde: Pitchturner, Cobra Killer, Apparat, Kissogram und so weiter.

Behalve allerhande Duits dj- en gitaargeweld kregen ook lokale artiesten zoals Absynthe Minded, Customs, Guy Van Nueten en anderen een plaatsje op de affiche. Bovenop de muziek en literatuur is er in deze editie ook veel aandacht voor graphic novels en film (met een vertoning van de stille klassieker “Berlin, Die Sinfonie der Grossstadt” mét live begeleiding). Het volledige programma kan u vinden op http://denachten.wordpress.com

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 2 =