Norah Jones flirt met indie

Norah Jones legt momenteel de laatste hand aan haar vierde album The Fall. Daarop slaat de dochter van Ravi Shankar nieuwe wegen in. Weg van haar succesrecept van licht verteerbare countryjazz, richting indierock. Onder meer Ryan Adams schreef mee aan een nummer op de plaat. Die ligt op 17 november in de rekken.

Na 36 miljoen verkochte platen was Norah Jones blijkbaar toe aan een nieuwe uitdaging en dus ging ze aankloppen bij producer Jacquire King om de opnames van haar nieuw album in goede banen te leiden. King werkte eerder onder meer met Kings of Leon, Tom Waits en Modest Mouse. Behalve haar vaste partner in songwriting Jesse Haris schreef Jones ook Ryan Adams en Will Sheff, frontman van Okkervil River, aan om mee te schrijven aan een nummer op de nieuwe plaat.

Om haar nieuwe geluid te realiseren verzamelde de zangers ook een volledig nieuwe groep rond haar – met dank aan het adresboekje van producer Jacquire King: drummers Joey Waronker (Beck, R.E.M.) en James Gadson (Bill Withers), toetsenist James Poyser (Erykah Badu, Al Green), en gitaristen Marc Ribot (Tom Waits, Elvis Costello) en Smokey Hormel (Johnny Cash, Joe Strummer) zijn allemaal te horen op The Fall.

Track listing The Fall:
1. Chasing Pirates (Norah Jones)
2. Even Though (Norah Jones/Jesse Harris)
3. Light As a Feather (Norah Jones/Ryan Adams)
4. Young Blood (Norah Jones/Mike Martin)
5. I Wouldn’t Need You (Norah Jones)
6. Waiting (Norah Jones)
7. It’s Gonna Be (Norah Jones)
8. You’ve Ruined Me (Norah Jones)
9. Back To Manhattan (Norah Jones)
10. Stuck (Norah Jones/Will Sheff)
11. December (Norah Jones)
12. Tell Yer Mama (Norah Jones/Jesse Harris/Richard Julian)
13. Man Of The Hour (Norah Jones)

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

19 − 11 =