Tom McRae stelt tour en plaat uit

Tom McRae heeft slecht nieuws: de tour die hem in oktober ook naar de Botanique moest brengen wordt uitgesteld en ook het nieuwe album zal nog even op zich laten wachten. Niet treuren, fans! Het is voor het hogere doel. McRae heeft dan toch een nieuw label gevonden.

Het heeft McRae de laatste vijf jaar niet meegezeten: van het ene label naar het ander, steeds minder goeie reacties op zijn platen,… blijven spelen voor een uitdunnend kransje van steeds dezelfde fans. Maar daar had hij natuurlijk ook zelf de hand in gehad, met flauwe tot slappe platen als All Maps Welcome en King Of Cards. Maar McRae blijft McRae en is dus redeloos boos op de wereld. In een van cynisme en excuses doortrokken mail aan zijn fans, meldt hij het heuglijke nieuws dat hij een nieuw label heeft gevonden.

“Zoals jullie weten zit de muziekindustrie in crisis, en ik was dan ook klaar om weer maar eens een plaat de wereld in te smijten zonder enige hulp van buitenaf. Om ze net als de vorige drie meteen kopje onder te zien duiken. Maar kijk: blijkbaar is er toch een label dat me wil steunen. Het blijft een gok, maar er is zelfs sprake van een radiosingle. Het ziet er dus naar uit dat ik opnieuw ga moeten leren om te werken met knotsgekke optimisten”, klinkt het bijna sarcastisch.

Welk label dat dan wel is, dat laat McRae onvermeld. Wel geeft hij mee dat de tour waarschijnlijk naar februari wordt verplaatst, “zodat het label de plaat eerst kan promoten”. Die plaat mogen we dus waarschijnlijk rond Nieuwjaar ten laatste verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + zes =