Beck, Devendra Banhart, Jamie Lidell & MGMT vormen coverclubje

Beck heeft een clubje opgericht. Niet van mensen met een lelijk gezicht, maar eentje met klinkende namen uit de muziekwereld. Devendra Banhart, Jamie Lidell en de jongens van MGMT werden opgetrommeld om de ‘Beck & Friends Music Club’ te vervoegen. De bedoeling is het coveren van heelder albums op zo weinig mogelijk tijd.

Een eerste plaat waar Beck en zijn kameraadjes zich aan zullen wagen is The Velvet Underground and Nico. Meteen een goede keuze, die hopelijk de toon zal zetten voor de volgende albums die de ‘Record Club’ onder handen zal nemen. Benieuwd wie het notoire, doch licht irritante stemgeluid van Nico voor z’n rekening zal nemen.

Het coveren van elk album zal de belachelijk korte tijdspanne van één dag beslaan. Niets mag op voorhand gepland of ingeoefend worden: de songs zullen aan een übersnel tempo ‘a l’improviste’ worden gecoverd en opgenomen. Het geheel zal geproducet worden door Nigel Godrich.

Na zo’n dolgekke opnamedag zal Beck de – hopelijk beluisterbare – songs één voor één via zijn website de wereld insturen. Wekelijks zal een nieuwe song van een bepaald album te beluisteren zijn op www.beck.com, maar ook op de websites van de meewerkende artiesten. Becks webstekje zal helaas een maand under construction zijn, maar daarna zullen de Record Club-sessies spoedig online verschijnen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vier =