Nieuwe Soulsavers in augustus

Soulsavers are back! Twee jaar na het fel gesmaakte It’s Not How Far You Fall, It’s the Way You Land komt het Engelse soulduo op de proppen met hun derde langspeler. Dat Broken komt uit in augustus. Zoals gewoonlijk krijgen Rich Machin en Ian Glover weer vocale steun van Mark Lanegan.

Broken zal net zoals zijn voorgangers een erg gevarieerd album zijn. Groepsleider Machin kleurt dan ook graag buiten de lijntjes en net als op de vorige albums wordt opnieuw soul, gospel, rock en country beloofd. Machin wil in zijn platen alle mogelijke stijldeuren openen: “Ik wil niet in een elektronische band zitten, maar ook niet in een rockband. Ik wil de vrijheid hebben om alles te ontdekken.”

Mark Lanegan lijkt nu ook een vast bandlid te zijn geworden in het Soulsavers-project en neemt maar liefst tien van de dertien zangpartijen voor zijn rekening. Naast Lanegan droegen onder andere ook Jason Pierce van Spiritualized, Richard Hawley en Faith no more-zanger Mike Patton zang bij aan de plaat.

Om de tijd tot augustus te overbruggen brengen de Soulsavers alvast de single Sunrise uit. De hele plaat volgt in augustus.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + tien =