De zomer brengt een nieuwe múmplaat

Sing Along To Songs You Don´t Know; dat is de titel van de nieuwe múmplaat die op 21 augustus verschijnt. Twee jaar na het opgewekte Smear The Poison Ivy wordt het opnieuw intiemer. “Denk aan zand dat door je vingers glijdt.”

Was het even wennen aan het bijna-vrolijke nieuwe geluid van múm, na het vertrek van zangeres Kristín Anna Valtýsdóttir, dan ziet het er naar uit dat de groep met Sing Along To Songs You Don´t Know terugkeert naar bekender terrein. Op de hun eigen poëtische manier wordt het album beschreven als “een flakkerende kaars, veel meer laidback dan we recent deden, meer relax en triest op een rustige manier. Denk aan zand die door je vingers glijdt of kringen op het wateroppervlak. Meer nog dan vroeger is het een ode aan het licht in al zijn vormen; van een uitdovende gloeilamp tot de verblindende zon.”
Voor de klank werd ditmaal vaak vertrokken van (“lightly”) prepared piano, terwijl andere instrumenten onder andere een dulcimer, een strijkkwartet, marimba’s, ukulele’s en “de parkiet van Örvars ouders” zijn. Het album werd in vier landen opgenomen, waarvan het grootste deel toch in IJsland. In Estland werd opgenomen met het Estonian Suisapäisa Mixed choir.

Voor hun vijfde album verlaat de groep ook het FatCatlabel, om te tekenen bij Morr Music uit Berlijn, dat eerder al de reïssue van hun debuut Yesterday Was Dramatic, Today Is Okay verzorgde. Sing Along To Songs You Don´t Know komt uit op 21 augustus.

Tracklist:

 1. If I Were A Fish
 2. Sing Along
 3. Prophecies & Reversed Memories
 4. A River Don’t Stop To Breathe
 5. The Smell Of Today Is Sweet Like Breastmilk In The Wind
 6. Show Me
 7. Hullaballabalú
 8. Blow Your Nose
 9. Kay-ray-ku-ku-ko-kex
 10. Last Shapes Of Never
 11. Illuminated
 12. Ladies Of The New Century

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie − 2 =