David Byrne ontkent Talking Heads-reünie

De geruchten over een eventuele Talking Heads-reünie werden met de grond gelijk gemaakt door frontman David Byrne. “Ik ben er niet happig op en heb het geld ook niet nodig”, zo klinkt het. Met dit duidelijk antwoord lijkt de zaak wel definitief gesloten. “It is unlikely to happen”, aldus Byrne.

In 1991 ging de band uiteen, tot grote spijt van de fans. In 2002 speelden ze nog een laatste keer samen bij hun inhuldiging in de Rock’n’Roll Hall of Fame. Op die (geforceerde?) hereniging na is de relatie tussen David Byrne en de andere bandleden “pretty frosty”.

Dat Byrne het geld niet nodig heeft, willen we graag geloven. Al was het maar omdat zijn hit ‘Lazy’ de nummer één haalde in… Syrië! En Windowsmuziekjes maken vanuit je luie zetel klinkt nu eenmaal leuker dan herenigen met een stel op geld beluste etters waar je al jaren niet meer mee overeenkomt. Waren alle rocksterren maar zo eerlijk!

Byrne zal zijn handen ook ongetwijfeld volhebben met de 101 projecten waar hij aan werkt sinds de Talking Heads-split. Zijn solowerk bijvoorbeeld, zijn wereldmuziek-platenlabel Luaka Bop (van o.a. het Belgische Zap Mama), zijn kunstwerken of zijn online radiostation ‘Radio David Byrne’.

Momenteel tourt David Byrne met Brian Eno en een band door de U.K. om hun album Everything That Happens Will Happen Today voor te stellen. De tour kreeg de originele titel ‘Songs of David Byrne and Brian Eno Tour’. Sounds exciting!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − 4 =