Daan bergt de keyboards op

Vrijdagochtend stelt Daan op Studio Brussel zijn nieuwe single “Exes” voor, de voorloper van zijn vijfde solo-album. Wie zich aan een flinke portie foute synths en electrobeats verwacht komt echter bedrogen uit. Daan vond immers dat de tijd rijp was voor iets anders.

Na op zijn vorig album (The Player, 2006) de grenzen van de kitch verkend en misschien zelfs overschreden te hebben, bergt Daan nu dus de keyboards op. Exit eurodisco, exit goedkope beats. Het nieuwe album zal twaalf gloednieuwe nummers bevatten en kreeg de titel Manhay. Daan zou zich bij het schrijfproces sterk hebben laten beïnvloeden door de écriture automatique en de betere rockmuziek uit de jaren zeventig. Voorloper “Exes” krijgt vanaf morgen airplay, de bijhorende videoclip maakt zijn debuut in het weekend. Voor het album is het nog een maandje wachten tot 25 april.

beluister "Exes" hier.

Om zijn nieuwe werk te promoten plant Daan een intieme clubtournee in april en mei:

 

 

 

 • 15 April 2009 – Leuven (Depot)(Try-Out SOLD OUT)
 • 25 April 2009 – Kortrijk (De Kreun)
 • 30 April 2009 – Liège (Caserne Fonck)
 • 2 Mei 2009 – Pont-à-Celles (Pacrock)
 • 8 Mei 2009 – Hasselt (Muziekodroom Box)
 • 13 Mei 2009 – Brussel (Botanique)
 • 14 Mei 2009 – Gent (Minnemeers)
 • 15 Mei 2009 – Antwerpen (Petrol)
 • 16 Mei 2009 – Oostende (De Zwerver)
 • 20 Mei 2009 – Turnhout (De Warande)
 • 22 Mei 2009 – Leuven (Depot)
 • 29 Mei 2009 – Opwijk (Nijdrop)
 •  

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Schrijf uw reactie
  Vul hier uw naam in

  een × 2 =