Les Nuits Botanique vieren kwarteeuw

Dit jaar viert het Brusselse indoorfestival Les Nuits Botanique zijn kwarteeuw bestaan. Met zijn goed gevulde en eclectische affiche probeert de muzikale tiendaagse ook dit jaar weer een breed publiek aan te spreken.

Verspreid over vier podia, inclusief het iets verderop gelegen Koninklijk Circus, zullen meer als honderd groepen tussen 6 en 16 mei ten dans spelen. Naar aloude traditie zal de affiche ook dit jaar weer enorm gevarieerd zijn. Op deze manier proberen de organisatoren het eclectische karakter van het muzieklandschap te weerspiegelen. Enkele namen op de affiche zijn Bonobo, The Great Lake Swimmers, Soy Un Caballo, Get Well Soon, Das Pop, Andrew Bird en Au Revoir Simone. Hoewel men de nadruk probeert te leggen op jongere muziek staan er ook enkele oudere namen op de affiche. Zo treedt onder meer Jane Birkin op, die in 1969 samen met Serge Gainsbourg “Je T’ Aime Moi Non Plus” naar de hoogste regionen van de hitparades kreunde. Op 14 mei zorgt de Malinese Kora-virtuoos Toumani Diabaté voor een vleugje wereldmuziek. De optredens van Bat For Lashes en Beirut zijn helaas hopeloos uitverkocht.

De organisatoren proberen bovendien niet alleen buitenlands talent naar hier te halen, ook Belgische groepen krijgen een kans zich aan het grote publiek voor te stellen. Op 13 mei organiseert men zelfs een heuse Nuit Belge met onder meer optredens van Daan, The Bony King of Nowhere en The Experimental Tropic Blues Band. De volledige affiche kan je het best raadplegen op de website van Le Botanique waar de laatste wijzigingen toegevoegd worden. (www.botanique.be)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 − 12 =