Placebo heeft het licht gezien

Brian Molko & co lopen op wolkjes. Met hun nieuwe album Battle For The Sun, dat in juni dit jaar zal uitkomen, zien ze de toekomst immers door een roze bril. “Ik verkeer in een positieve mentale toestand en dat is opwindend”, aldus Molko. Met hun inmiddels zesde langspeler slaat het trio een geheel nieuwe richting in.

Battle For The Sun, de ‘optimistische’ opvolger van Meds uit 2006 werd in Toronto opgenomen door Dave Bottrill, die ook met de metalheads van Tool samenwerkte. Alan Moulder (My Bloody Valentine/Nine Inch Nails) heeft het geheel gemixt. Een ware openbaring voor Placebo.

De samenwerking met Bottrill en Moulder was niet de enige radicale verandering in het Placebo-verhaal. Drummer Steve Hewitt werd ingeruild voor naamgenoot Steve Forrest, een 22-jarig jonkie uit Californië, en platenmaatschappij Virgin werd ingeruild voor PIAS, voor de Europese release. “Het was een eer dat er zoveel geïnteresseerde platenfirma’s waren”, liet Molko weten. “Maar met PIAS hebben we de juiste partner in Europa gevonden om ons avontuur verder te zetten in deze onstabiele tijden, en hoge toppen te scheren met het nieuwe album.”

Battle For The Sun zal een album zijn over de keuze om te leven, het licht te zien en de duisternis achter zich te laten. Brian Molko wijst er wel op dat die duisternis een essentieel deel van het leven vormt. “The record is more about the choice of standing in the sunlight instead.” Zullen we onthouden!

Placebo heeft reeds optredens gepland op Pinkpop, Rock Am Ring en Rock Werchter.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

http://www.placeboworld.co.uk
http://www.myspace.com/placebo
http://www.placeboworld.co.uk

recent

Jack White :: No Name (Déja-vu)

Jack White maakt amper woorden vuil aan zijn nieuwe,...

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

Luigi Critone & Gipi :: Aldobrando

De Italiaanse vakmannen Luigi Critone en Gipi maakten van...

Haruki Murakami :: De stad en zijn onvaste muren

In 1987 brak Haruki Murakami (1949) door met zijn...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Placebo

8 november 2022Sportpaleis, Antwerpen

TW Classic 2022 :: Nostalgie als grootste gemene deler

Twee festivals voor de prijs van een vandaag: TW...

2x TW Classic in 2022 waarvan eentje met Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave And The Bad Seeds, één van de...

16 Nieuwe namen voor Rock Werchter

De affiche van Rock Werchter 2020 krijgt stilaan vorm....

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in