Placebo heeft het licht gezien

Brian Molko & co lopen op wolkjes. Met hun nieuwe album Battle For The Sun, dat in juni dit jaar zal uitkomen, zien ze de toekomst immers door een roze bril. “Ik verkeer in een positieve mentale toestand en dat is opwindend”, aldus Molko. Met hun inmiddels zesde langspeler slaat het trio een geheel nieuwe richting in.

Battle For The Sun, de ‘optimistische’ opvolger van Meds uit 2006 werd in Toronto opgenomen door Dave Bottrill, die ook met de metalheads van Tool samenwerkte. Alan Moulder (My Bloody Valentine/Nine Inch Nails) heeft het geheel gemixt. Een ware openbaring voor Placebo.

De samenwerking met Bottrill en Moulder was niet de enige radicale verandering in het Placebo-verhaal. Drummer Steve Hewitt werd ingeruild voor naamgenoot Steve Forrest, een 22-jarig jonkie uit Californië, en platenmaatschappij Virgin werd ingeruild voor PIAS, voor de Europese release. “Het was een eer dat er zoveel geïnteresseerde platenfirma’s waren”, liet Molko weten. “Maar met PIAS hebben we de juiste partner in Europa gevonden om ons avontuur verder te zetten in deze onstabiele tijden, en hoge toppen te scheren met het nieuwe album.”

Battle For The Sun zal een album zijn over de keuze om te leven, het licht te zien en de duisternis achter zich te laten. Brian Molko wijst er wel op dat die duisternis een essentieel deel van het leven vormt. “The record is more about the choice of standing in the sunlight instead.” Zullen we onthouden!

Placebo heeft reeds optredens gepland op Pinkpop, Rock Am Ring en Rock Werchter.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 1 =