U2 speelt Champions League – niet in Belgie

{image}Eind vorige week ging de roddel dat het U2-circus dit jaar nog een keer halt zou houden in ons landje. Blijkt echter dat de Ierse popgroep het Brusselse Koning Boudewijnstadion links laat liggen bij de komende 360°- tournee. Wie Bono en co nog rijker wil maken zal er een tripje naar Parijs, Londen, Amsterdam of, waarom niet, Gelsenkirchen voor over moeten hebben.

Naar aanleiding van hun twaalfde studioplaat No Line On The Horizon plannen de heren van U2 een heuse stadiontour. Die start op 30 juni in Nou Camp, thuisbasis van FC Barcelona, en doet daarna nog een hele reeks illustere voetbaltempels aan. Aangezien het grootste Ierse exportproduct gebruik maakt van de infrastructuur van de grootste Europese voetbalclubs is het ergens logisch dat België wordt overgeslagen. Onze clubs doen immers al een tijdje niet meer mee in de Champions League.

Onder andere Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol en Black Eyed Peas zullen instaan voor het voorprogramma. Hieronder vindt u alle Europese data van de 360°-tournee. In september en oktober verkast het hele circus naar de andere kant van de Atlantische oceaan maar de Noord-Amerikaanse concertdata liggen nog niet allemaal vast.

20 juni Camp Nou, Barcelona
7 juli San Siro, Milaan
11 juli Stade De France, Parijs
15 juli Charles Ehrmann, Nice
18 juli Olympisch Stadion, Berlijn
20 juli ArenA, Amsterdam
24 juli Croke Park, Dublin
31 juli Ullevi Stadium, Göteborg
3 augustus Veltins-Arena, Gelsenkirchen
6 augustus Slaski Stadium, Chorzow
10 augustus Stadium Makimir, Zagreb
14 augustus Wembley Stadium, Londen
18 augustus Hampden Park, Glasgow
20 augustus Don Valley Stadium, Sheffield
22 augustus Millenium Stadium, Cardiff

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

achttien − tien =