Crosby, Stills en Nash in Vorst

Benieuwd waar Robin Pecknold & co van Fleet Foxes hun inspiratie haalden voor hun wondermooie harmonieën? Bij The Beach Boys, obviously. Maar ook bij die andere koningen der meerstemmigheid: Crosby, Stills, Nash & Young, ofte CSNY. Op 7 juli kan u C, S en N live aan het werk zien in Vorst Nationaal Club. Y heeft helaas andere dingen te doen.

David Crosby (van The Byrds), Stephen Stills (Buffalo Springfield), Graham Nash (The Hollies) en occasioneel groepslid Neil Young treden al zo’n veertig jaar op, zij het in enkelvoud, twee-, drie- of viervoud. Begonnen in het hippietijdperk en heden nog steeds populair met onovertroffen songs als ‘Teach Your Children’, ‘Wooden Ships’, ‘Our House’ of ‘Woodstock’. Crosby, Stills en Nash blijven muziek brengen met een boodschap: van vrije liefde over milieubewustzijn tot sociale en politieke rechtvaardigheid.

Net als bij Beach Boy Brian Wilson klinkt het stemgeluid van de heren net dat ietsje doorleefder dan in de beginperiode, maar dat kan de pret niet bederven! In 2005, de laatste keer dat het trio in België te zien was, werd al bewezen dat de formule C, S & N na al die jaren nog evengoed werkt.

Crosby, Stills en Nash werken momenteel aan een coveralbum met jaren zestig-nummers, geproducet door Rick Rubin (ons bekend van grote namen als Johnny Cash, Red Hot Chili Peppers en Metallica). Het album zal in het najaar in de winkel liggen. Bovendien zullen C, S & N dit jaar nog een cd met onuitgegeven demo’s van bekende nummers uitbrengen. In juni zullen de drie nachtegalen vereeuwigd worden in de Songwriter’s Hall of Fame. Het werd tijd!

Een ticket voor C, S & N is redelijk prijzig (50, 55 of 65€) en er worden enkel gereserveerde zitplaatsen verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + 16 =