Concertregistratie website Fabchannel stopt

Twee dagen nadat ze nog integraal de persconferentie van Pinkpop uitzonden heeft het Nederlandse Fabchannel.com gisteren bekend gemaakt om per direct te stoppen met het aanbieden van concertregistraties op de muzieksite.

Het gratis toegankelijke kanaal dat in 2006 de prestigieuze Webby Award won en over de hele wereld aanzien kende ziet zich genoodzaakt deze beslissing te nemen door de slechte economische vooruitzichten in de muziek en online reclamemarkt. De site kreeg in 2007 nog een substantiële subsidie van de Nederlandse overheid en sloot deals met Universal Music, Spiegel.de, Nu.nl en recentelijk Bol.com maar dat heeft allemaal niet mogen baten. Er zijn te weinig inkomsten en om financiële problemen vóór te zijn is nu per direct besloten om de stekker eruit te trekken. Ook het feit dat veel platenmaatschappijen weigerden om toestemming te geven om concerten van hun artiesten op te nemen speelde mee in deze beslissing.

Het online concert archief -één van de grootste ter wereld- is nog tot 13 maart te bekijken, dus wie Elbow, Milow, A Brand, dEUS, Bloc Party, Absynthe Minded, Pennywise, Selah Sue, Nightwish en honderden andere bands nog vanuit de luie zetel zonder rode knop aan het werk wil zien zal rap moeten zijn.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 3 =