Jarvis is terug

In een week waar de King of Pop aankondigt nog eens te willen cashen in Londen is het misschien beter om ons te focussen op de terugkeer van Jarvis Cocker. De man heeft zijn woonst inmiddels naar Parijs verplaatst en zal in mei zijn langverwachte 2e soloalbum uitbrengen.

Cocker was in de jaren negentig met zijn Pulp, dat in 2002 met ‘tijdelijk’ pensioen ging, één van de belichamingen van de Britpop. Daarna produceerde de man albums van M.I.A. en The Long Blondes, zong samen met Marianne Faithfull, Beth Ditto en Air, regisseerde clips voor Aphex Twin, Nightmares On Wax en Erlend Øye. In 2006 kwam zijn eerste soloalbum Jarvis uit en nu zijn er eindelijk meer details bekend gemaakt over het nog titelloze 2e album dat 18 mei gereleased zal worden.

Steve Albini – gekend van zijn werk voor Nirvana, Pixies en The Breeders – is alvast de producer van dienst. De volledige tracklisting van de plaat is nog niet bekend, maar zal in ieder geval “Angela”, “Pilchard”, “I Told You Twice”, “Hold Still”, “Fuckingsong”, “Futher Complications” en “You’re in My Eyes” bevatten.

Op 6 juni staat Jarvis in de AB, maar wie op zoek is naar nostalgie, kan misschien beter in juli de Eurostar naar Londen te nemen voor wat vergane glorie, aangezien dhr. Cocker hoogstwaarschijnlijk alleen solo-nummers zal spelen van zijn laatste twee albums.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijf + vijf =