Weer een nieuwe reïncarnatie van Juliette Lewis

Begin dit jaar liet ze The Licks achter zich, maar niet getreurd fans van actrice/zangeres/rockchick/model/scientology aanhangster Lewis. Haar nieuwe band is alweer opgestaan: Juliette Lewis & The New Romantiques.

De vrouw die ooit bekend werd als actrice in films als Cape Fear, Natural Born Killers, What’s Eating Gilbert Grape en Kalifornia lijkt het acteren in big budget films voorgoed achter zich gelaten te hebben en zich steeds meer alleen op de muziek te richten. De laatste jaren maakte ze 2 albums met The Licks en was ze eigenlijk constant aan het touren over de hele wereld, zoals op Pukkelpop in 2005 en 2007. En dat zal niet anders zijn na de release van debuutalbum Terra Incognita met The New Romantiques.

Producer van dienst op dit album is goede vriend Omar Rodriguez-Lopez, bij U wellicht bekend als gitarist van The Mars Volta en At The Drive-In. Lewis zegt verder dat dit album een logisch vervolg is op het jarenlang touren met the Licks en het vervolmaken van haar songwriting. De 11 nummers op het album zijn samen met gitarist Chris Watson geschreven en eind 2008 opgenomen in New York. De plaat is haar interpretatie van soul en diversiteit in de muziek: “On this record, I let the haunted woman come through – the tormented blues soul singer – as well as my full-throttle rock voice, I wanted to make a record that has full flavor and spectrum. Not the same song 11 times”.

Mooie woorden maar hoe het allemaal live gaat klinken? Er zit een grote kans in dat ze op Rock Werchter staat dit jaar dus wellicht uw kans.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 1 =