Beastie Boys samplen erop los op nieuwe plaat

Beastie Boy MCA, in het echte leven Adam Yauch, heeft bekendgemaakt dat de band momenteel de finishing touch aanbrengt aan hun achtste album. Amper twee jaar geleden sleepte het New Yorkse rapcollectief nog een Grammy in de wacht voor hun instrumentale plaat The Mix-Up. De nieuwe plaat wordt nogal ‘bizar’, wist Yauch te vertellen. De release is gepland voor de zomer of herst van 2009 en de titel zou wel eens Tadlock’s Glasses kunnen worden.

Die titel vraagt trouwens een woordje uitleg. Tadlock is de vroegere tourbuschauffeur van de Beastie Boys, die nog met de backings van Elvis Presley zaliger heeft rondgereden. Ooit kreeg hij een bril cadeau van The King himself en daar was hij – geheel terecht – enorm trots op. Tadlock’s Glasses is dus een verwijzing naar die legendarische bril. Origineel blijven ze wel, die Beastie Boys.

MCA, Mike D en Ad-Rock hebben voor hun nieuwe plaat naar hartelust geëxperimenteerd met allerlei nieuwe geluidjes. Korte en langere nummers zullen in elkaar overvloeien. Er werd ook duchtig gesampled: enkele ‘obscure platen’ moesten er aan geloven en het trio samplede ook zichzelf tijdens het spelen. Tadlock’s Glasses wordt een combinatie van al deze samples, een hoop live instrumenten en hun typische rijmende teksten. De Beastie Boys beweren nog steeds graag samen te werken. “Bovendien is het fun om onszelf keer op keer te vernieuwen”, aldus MCA.

De hyperkinetische hiphoppers hebben ook een tour gepland in de zomer. Data zijn nog niet bekend, maar ze nemen alvast Groot-Brittannië voor hun rekening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + 14 =