Nieuw album The Veils

The Veils kondigen op hun MySpace een nieuw album aan. De plaat zal Sun Gangs heten en is het derde album van de Londense band rond frontman Finn Andrews.

In 2004 onthief Finn Andrews alle leden van The Veils, waarmee hij het debuutalbum The Runaway Found had opgenomen, uit dienst. Andrews stelde zijn band opnieuw samen met Liam Gerrard (keyboards) en Sophia Burn (bas), twee voormalige klasgenoten, en Dan Raishbrook (guitar) en Henning Dietz (drums). Met deze line-up werd het alom bejubelde Nux Vomica opgenomen. Dezelfde bezetting, minus Liam Gerrard, is verantwoordelijk voor Sun Gangs. Het album kreeg vorm in Oklahoma, waar ze de studio van The Flaming Lips gebruikten, de eigenlijke opnames gebeurden in Londen onder supervisie van Graham Sutton.

Sun Gangs komt in april in de winkels terecht. Het album komt uit bij Rough Trade, waar Finn Andrews als 16-jarige een platencontract afdwong. Iain Forsyth and Jane Pollard, die eerder al werkten voor Nick Cave, zorgden voor enkele begeleidende filmpjes en clips.

Andrews waarschuwde in hetzelfde MySpace-bericht al de muziekpers en de fans waar ze zich aan mogen verwachten bij de promo-interviews voor de nieuwe plaat: 'The tidal wave of interviews is to commence soon and I must ask all of you to please consider while reading them that I am by nature a shy and increasingly insular human being that when confronted with a line of heavy questioning will lie stolidly and mercilessly until the threat desists.'

Tracklist

1. Sit Down By The Fire
2. Sun Gangs
3. The Letter
4. Killed By The Boom
5. It Hits Deep
6. Three Sisters
7. The House She Lived In
8. Scarecrow
9. Larkspur
10. Begin Again

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − acht =