The Strokes schieten weer in actie, maar noem het geen reunie!

Drie jaren zijn er verstreken sinds The Strokes First Impressions of Earth uitbrachten. De nog altijd mooie, jonge rockgoden hielden zich al die tijd onledig met solowerk (Albert Hammond Jr.), zijprojecten (Nick Valensi en Fabrizio Moretti) of reclame voor een legendarische sportschoen (Julian Casablancas). Kwestie van de bankrekening min of meer op pijl te houden waarschijnlijk. De pauze van de groep leek even definitief maar nu laat het New Yorkse vijftal weten dat ze komende maand toch weer de studio opzoeken om werk te maken van hun vierde langspeler.

Mogelijk deed de huidige crisis zich voelen in de financiën van de groep of kenden de jongens gewoon een plotse opstoot van inspiratie. In elk geval zijn zanger Julian Casablancas en bassist Nick Valensi de laatste tijd weer aan het schrijven gegaan en zou de groep in de loop van februari de studio intrekken. Dat liet drummer Fabrizio Moretti zich op de BBC ontvallen na een optreden met zijproject Little Joy.

Voor details als titel, geluid en publicatiedatum van de nieuwe plaat is het nog veel te vroeg maar Moretti ziet het in elk geval zitten nu het songwritingproces is opgestart. “We zijn het soort band dat pas tevreden is als iedereen tegelijk in de opnameruimte is, en alle onderdelen goed in de vingers heeft. We zijn een erg mechanische band.” De geruchten over een split lijken bij deze definitief van de baan. “Dit is geen reünie”, aldus nog Moretti. “We zijn constant in elkaars levens aanwezig.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven + twintig =