Groove Armada delen via de drank

Stilzitten dat doen die van Groove Armada niet graag. Als de groep niet bezig is met hun eigen muziek dan organiseren ze wel eens festivals, brengen ze compilaties uit, starten een eigen downloadsite of steken ze een handje toe bij opnames van collega muzikanten als Róisín Murphy, Mutya Buena en Sophie Ellis-Bextor.

Aan iets nieuws waren ze na 10 jaar ook wel toe en dus werd hun nieuwe EP op Midem (één van de grootste muziekbeurzen van de wereld) in Cannes via een nieuwe dienst geïntroduceerd: Bliveshare. Een flink gesponsorde online applicatie die fans de mogelijkheid geeft om de muziek via netwerksites te verspreiden en daarvoor een beloning te krijgen in de vorm van meer gratis muziek -bij 20 verspreidingen krijgt U de 2e track gratis, de derde bij 200 en de 4e bij 2000-. Zo op het eerste zicht heeft het wel iets weg van de oude kettingbrieven. Zelf zegt Andy Cato hierover:” Muziek delen is iets van alle tijden. Het zomaar weggeven van muziek is het probleem. We waren op zoek naar de 21e eeuw versie van wat we vroeger zelf deden met cassettebandjes. Muziek gratis weggeven maakt het wegwerpbaar, maar het delen van muziek heeft te maken met een gevoel overbrengen.”

Voor diegene die op een normale manier aan de EP willen komen, wees gerust na 6 weken zal het ook via de andere digitale kanalen verspreid worden.

De EP zelf bevat samenwerkingen met Saint Saviour en MC Slarta John en is voor een groot gedeelte met de liveband opgenomen. Een werkwijze die Groove Armada in die 10 jaar nog niet geprobeerd had.

De tracklist van de EP:

  1. Go
  2. Drop The Though
  3. Pull Up (Crank It Up)
  4. El Padrino

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

15 − 7 =