EU prijst The Ting Tings e.a.

Blijkbaar leggen ze daar bij de Europese Commissie wel eens een plaatje op tijdens of tussen de eindeloze vergaderingen. Het Europese executief heeft immers tien Europese debuutplaten bekroond. Onder meer Adele, The Dø en The Ting Tings vielen bij de Commisse in de smaak.

We hebben het hier over de zesde editie van de European Border Breakers Awards (EBBA). Met die awards willen de Europese Commissie en de European Broadcasting Union (EBU) Europese artiesten belonen die het voorbije jaar met hun debuutalbum succesvol waren buiten de eigen landsgrenzen. Alsook “de rijkdom en diversiteit van Europese muziek, en haar bijdrage aan creativiteit en innovatie, voor het voetlicht brengen." Slik.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het festival EuroSonic in Groningen. Niemand minder dan BBC-icoon Jools Holland presenteerde de awardshow die tevens werd bijgewoond door eurocommissaris Jan Figel, bevoegd voor Onderwijs, Jeugd en Sport. Het gebeuren werd opgeluisterd met optredens van verschillende winnaars (AaRON, Cinema Bizarre, Kraak & Smaak, Ida Corr, Lykke Li) en special guests Gabriel Rios (vroeger al winnaar van de EBBA) en Jools Holland & his Rhythm and Blues Orchestra. De show komt in verschillende landen nog op televisie. De NOS zendt hem zaterdagavond 17 januari uit.

Alle winnaars op een rijtje:
Adele (UK) – 19
Alphabeat (DK) – Alphabeat
AaRON (FR) – Artificial Animals Riding on Neverland
Cinema Bizarre (DE) – Final Attraction
The Dø (FR) – A Mouthfull
Kraak & Smaak (NL) – Boogie Angst
Ida Corr (DK) – One
Lykke Li (SE) – Youth Novels
The Script (IRL) – The Script
The Ting Tings (UK) – We Started Nothing

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × twee =