Mono klonk nog nooit zo majestueus

De Japanse post-rockers van Mono komen op 24 maart met een nieuw album aanzetten. Minimalisten kunnen zich beter onthouden want Hymn For The Immortal Wind zou nog een stuk grandiozer klinken dan hun vier voorgaande platen.

Vijf jaar lang leefden Tamaki Kunishi, Takaakira "Taka" Goto, Yoda en Yasunori Takada meer in hun tourbus dan thuis in Tokio. Begrijpelijk dus dat Mono nadien meer dan een jaar lang van de radar verdween. De lange winterslaap was echter niet onproductief want de band broedde ondertussen op de nummers voor hun nieuwe plaat.

In November vorig jaar trokken de heren dan naar Chicago, jawel de Windy City, om hun Hymn For The Immortal Wind op te nemen. Alles werd op een analoge tape gegooid onder de auspiciën van niemand minder dan Steve Albini.

Op de nieuwe worp wordt als vanouds een grandioze wall of sound opgetrokken. Voor de bouw van die geluidsmuur schakelde Mono een groot kamerorkest in. Strijkers, fluiten, orgel, piano, glockenspiel en timpani vullen de traditionele bezetting aan. Het lijkt erop dat Mono het gevoel voor majestueus drama nog verder geperfectioneerd heeft.

Track List: Hymn For The Immortal Wind
1. Ashes In The Snow
2. Burial At Sea
3. Silent Flight, Sleeping Dawn
4. Pure As Snow (Trails Of The Winter Storm)
5. Follow The Map
6. The Battle To Heaven
7. Everlasting Light

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 3 =