Gorillaz populairste MySpace-band van 2008

Onder het motto ‘Eindejaarslijstjes mogen al eens verrassend zijn’ meldt website NME dat Gorillaz de meest populaire MySpace-band van 2008 is. Ondanks het feit dat we afgelopen jaar bitter weinig van de tekenfiguurtjes hebben gehoord, loopt hun vriendenlijst binnen het MySpace-netwerk op tot 682.875. Hiermee steken ze andere populaire Britse bands als Coldplay en Oasis de loef af, maar ook vrouwelijk drankorgelduo Lily Allen en Amy Winehouse.

Het is al een tijdje stil rond de virtuele band van Blur-frontman Damon Albarn en striptekenaar Jamie Hewlett. In 2008 hebben ze echter nog niet aan populariteit moeten inboeten. Nummers als ‘Feel Good Inc.’of ‘Clint Eastwood’ blijven met gemiddeld 1,5 miljoen plays zeer geliefd bij MySpace-luisteraars. Geen wonder dat iedereen vriendjes wil worden met Gorillaz.

In de lijst ‘Meest bekeken video op MySpace in 2008’ is Gorillaz dan weer niet terug te vinden. Aanvoerder van deze lijst is Madonna’s ‘4 Minutes’: vreemd hoe Hewlett’s figuurtjes minder aanspreken dan een 50-jarige Madonna gehuld in een vleeskleurig corset.

Gorillaz-brein Damon Albarn heeft in september laten weten dat hij, buiten zijn 101 andere bezigheden, van plan is een derde album op te nemen met de band. Hewlett heeft toegegeven dat hij het wel heeft gehad met de Gorillaz-figuurtjes en dat hij ze een andere en iets oudere look zal geven. We zijn benieuwd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

veertien + zeventien =