Eindejaarslijstje 2006 van Jurgen Dignef

 1. The Invisible Eyes :: Laugh In The Dark In het prille begin van 2006 was het reeds duidelijk dat het nog zeer lang zal duren voordat er nog eens een plaat zou uitkomen die het psychedelische debuut van Seattles nieuwste belofte kan overtreffen. Met Laugh In The Dark legde The Invisible Eyes de lat meteen torenhoog.
 2. Bob Urh & The Barebones :: Hoodoo Garage Hoe koppel je The Rolling Stones succesvol aan Johnny Cash, Neil Young, Bruce Spingsteen en Lou Reed? Met Hoodoo Garage beleed Bob Urh zijn geloof op uiterst overtuigende wijze.
 3. Sukilove :: Good Is In Your Bones Cut the crap met al de flauwe, belegen pop uit Engeland, waarmee we de laatste tijd net iets teveel geplaagd worden. Met Good Is In Your Bones bewandelt Sukilove de gulden middenweg tussen eerlijk singersongwriterschap en pikante pop als geen ander. Dat maakt van Pascal Deweze en zijn gevolg de enigste Belgische groep die het waard is om in onze top tien te prijken.
 4. The Knife :: Silent Shout Met Silent Shout bewees het bizarre tweetal uit Zweden dat er veel meer aan hen te beleven valt dan alleen maar dansbare toevalstreffers, en dat is precies waar wij na Deep Cuts op zaten te wachten.
 5. The Immortal Lee County Killers :: These Bones Will Rise To Love You Again Vlak voor zijn split bewees de onfortuinlijke cultgroep nog heel even dat zijn inspanningen toch niet voor niets zijn geweest, en dat zijn psychedelische muziek in een prachtige productie op spectaculaire manier tot ontploffing kon komen. Het mooiste afscheid van het jaar.
 6. SSM :: SSM Met zijn zelfgetiteld debuut smeekte SSM om de kerkers van Detroit te overstijgen, en werden wij zelfs verplicht om het meest geslaagde popproject van de USA met Blur te vergelijken.
 7. Reverend Beat-Man & The Church Of Herpes :: Your Favourite Position Is On Your Knees Hoe klinkt een tang op een varken zonder dat het een mens per sé op de zenuwen hoeft te werken? Reverend Beat-Man & The Church Of Herpes beantwoordde de vraag feilloos met zijn experimentele mix van industrial en country.
 8. Jay Reatard :: Blood Visions Jay Reatard vatte zijn no prille loopbaan samen op één plaat en bleek er zelfs superaanstekelijk mee. Een niet te missen hoeksteen in de encyclopedie van het garagerockende Noord-Amerika.
 9. The Black Keys :: Magic Potion Met Magic Potion maakte The Black Keys voor eens en voor altijd duidelijk wie in de USA de enige échte witte negers zijn. Meteen de reden voor het ontbreken van Two Gallants in het eindejaarslijstje.
 10. The King Khan & BBQ Show :: What’s For Dinner? Het is nooit gemakkelijk om het verrassingseffect van een overweldigende debuutplaat te evenaren, maar een heel goede plaat zat er voor The King Khan & BBQ Show toch nog duidelijk in, en het tweetal slaagde er zelfs in om geen tweede keer in kleine foutjes te vervallen.

  Speciale vermeldingen voor : Destruction Unit :: Death To The Old Flesh, Blank Its :: Happy Accidents, Country Teasers :: The Empire Strikes Back, Digital Leather :: Monologue, The Love Drunks :: The Love Drunks, Two Gallants :: What The Toll Tells, Mind Controls :: Mind Controls, The Heartattacks :: Here Comes The Heartattacks, Cave In :: Perfect Pitch Black, Tigers Of Doom :: Tigers Of Doom, The Lemonheads :: The Lemonheads

  Man van het jaar: Patrick Janssens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × vier =