Fifty Foot Combo :: 9 september 2006, Indian Summer, Petrol

Fifty Foot Combo, 9 september 2006, Indian Summer, Petrol

Twaalf jaar aan steeds schaarser geklede en met steeds meer melk overgoten go-girls. Twaalf jaar aan (gratis) tequila. Twaalf jaar aan meer onweerstaanbare cool dan de te broeierige zaaltjes, zalen en weiden konden slikken. Twaalf jaar lang onbaatzuchtig genageld aan het martelkruis, enkel en alleen tot meerder jolijt van zweterige en liefst ook bebakkebaarde bierbuiken aller contreien — tot Roskilde en zelfs de BBC toe. In vergelijking met de Messias hield Fifty Foot Combo het nog best lang vol, maar zelfs iconen hebben hun uiterste houdbaarheidsdatum, en dus verliest de fleurige Gentse scene er nu eentje van zijn grootste. Immers, wanneer de Goddelijke Begeestering er het bijltje bij neerlegt, moet zelfs het Combo zich schikken naar de omstandigheden. En houdt het moedig de eer aan zichzelf: het is gedaan. Een spectaculair harakiri komt er misschien nog, ergens in Gent, ergens in de toekomst. Ondertussen herkent u ons aan onze zwarte sluier, terwijl we droef maar uitgelaten De Duif Doen.

In The CameraEye van onze vrouw: gitarist Steven Gillis’ (voorlopig?) laatste groet op Indian Summer.

www.fiftyfootcombo.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 12 =