Ikara Colt :: Modern Apprentice

Een hoop technische problemen en toch nog een onberispelijk optreden: we zullen de passage van Ikara Colt op Rock Herk niet vlug vergeten. Na hun spetterende concert hebben wij de eer en het genoegen u het buskruit van Modern Apprentice voor te stellen.

Tot voor kort trof je Ikara Colt nog wel eens op een clandestiene punkcompilatie aan, vergezeld door bands als NOFX, Bad Religion, Millencolin, enz… Ikara Colt leek ons toen al een vreemde eend in de bijt, maar met Modern Apprentice ontgroeien ze die nauwe schoentjes helemaal. Voor haar nieuwste telg pootten ze ineens twaalf krachtige songs neer waarbij zelfs de kroonreferentie Girls Against Boys het nakijken heeft. Stond deze headliner een paar jaar geleden niet op datzelfde festival te zwoegen om toch maar een beetje beweging in het publiek te krijgen?

Is het de magische formule van de twee mannen en twee vrouwen die Ikara Colt zo onweerstaanbaar maakt? Forget it, want ook The Von Bondies raken niet aan de aarzen van dit Londense viertal. Oersimpele maar superefficiënte arrangementen banen zich een weg naar het hart en laten je niet meer los. Modern Apprentice gaat er van bij de aftrap tegenaan als betreft het hier een stevig potje Engels voetbal en de songs worden je aan een stevig Ramonestempo door de strot geramd.

Bovenop die taart prijkt het feit dat Ikara Colt als seksueel geladen band ook nog kan tellen. De twee geslachten wagen zich regelmatig aan dialogen die hun hoogtepunt kennen in "Modern Feeling", wat ze zelf als het disconummer van Modern Apprentice bestempelen. Laat die vieze feeks van Peaches dus ondertussen maar schunnig doen, wij weten dat Ikara Colt veel meer in beweging zet!

Modern Apprentice opent zoals het sluit: met krachtige kleppers als "Wanne Be That Way", "Wake In The City", "Day Draws Thin" en "Automatic". Alles wat daar tussen ligt wisselt af in kracht, maar is wel nog gevariëerd genoeg om ons bij de ballen te blijven grijpen. Hun krachttoer op Rock Herk geldt als de vette streep onder het nieuwe album waarmee ze een onuitwisbare indruk nalaten. Wij beloven u maximale behoeftebevrediging met de aankoop van Modern Apprentice!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

14 + elf =