Tex La Homa :: If Just Today Would Be The Entire Rest Of My Life

Tex La Homa is het project van de Engelse duizendpoot Matt Shaw, een man die zelf songs schrijft maar ook andere bands producet en zelfs de energie vond om het label "Superglider" op te richten. Met If Just Today Were To Be My Entire Life breit Tex La Homa een vervolg aan Dazzle Me With Transience en een handvol EP’s.

Het is niet zo voor de hand liggend om laptopmuziek te maken. Een stevig antwoord op het zogenaamde uitsterven van de rockmuziek biedt het wel, de boodschap moet ook wel begrijpbaar blijven. Tex La Homa zit dan ook zo’n beetje in het vaarwater van Styrofoam: beiden zijn zelden echt poppy maar toch zijn de melodieën herkenbaar genoeg om je er zo nu en dan voor de rest van de dag mee op te zadelen.

De muziek van Tex La Homa is het resultaat van veel knip- en plakwerk, maar dat zal ons worst wezen. Fluisterende stemmen, distortion, lo-fi gitaren en elektronische effecten: ze maken dit de perfecte muziek om jezelf mee in slaap te wiegen. De elektronische geluiden lijken allemaal kleine deeltjes die voortdurend in botsing komen met elkaar maar toch nooit te ver afwijken door de stevige celwand die ze nog bij elkaar houdt.

Tex La Homa lijkt met handen en voeten gebonden aan een welbepaald publiek, maar hier en daar ontspringen ze die dans toch wel eens. Zo is "Paper Car" een onvergetelijke song die zich van bij het begin tussen je twee oren vastzet en er om smeekt als single uitgebracht te worden. Dat verhaal zou zelfs vervolgd kunnen worden met "Either Way", dat naar vroege Enigma neigt.

Het is heel relaxerend om naar dit veelvoud aan geluiden te luisteren en het verrast je aangenaam wanneer deze muziek enkele prachtige popsongs blijkt te baren. Dat lukt natuurlijk geen twaalf keer, maar dat hoeft ook niet: genieten kan ook in stilte en niet elk feest is explosief. Tex La Homa leert ons dat we het genre van de indietronics maar beter in de gaten kunnen houden. Thom Yorke beschikt immers niet over het eeuwige leven en het zou zonde zijn om op één paard te wedden.

http://www.texlahoma.com
http://www.texlahoma.com
Talitres Records

verwant

aanraders

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

Daniel Boeckner :: Boeckner!

Als kind is Dan Boeckner zeker niet in een...

recent

Einstürzende Neubauten :: Rampen (apm: alien pop music)

Vijftien probeersels. Vijftien live-improvisaties die in de studio opnieuw...

Masters Of The Air

Toen begin deze eeuw Band Of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in