Sukilove :: Sukilove

Engelenstemmen. Hemeltergend schone liedjes. Refreinen met weerhaken zo groot, dat er wetten tegen zouden moeten bestaan. Volstaat dat qua recensie? Meer hebben we u echt niet te melden over deze droom van een debuutplaat.

Goed dan. We doen een poging. Omdat zo’n drie regels lay-outtechnisch nergens op slaan. En omdat we het wel schattig beginnen te vinden: alles samen moet Deweze nu al aan een achttal platen hebben meegewerkt, en dat onder vijf verschillende namen. Telt u maar eens na.

Eerst was er Metal Molly, dan was er samen met Mauro en Peter Houben Mitsoobishi Jacson en toen kwam Deweze pas op snelheid. De afgelopen maanden bracht hij niet alleen dit Sukilove uit, maar in de schaduw daarvan verscheen ook de tweede plaat van zijn countryproject Chitlin’ Fooks met Carol Van Dijk. Met diezelfde Van Dijk en Mauro reist hij nu ook ’s lands culturele centra af onder de naam Shadowgraphic City, waarvan de cd ondertussen ook al bij uw favoriete platenboer ligt.

Een mens die de productie van deze brave mens uit Tremelo wil bijbenen, houdt daar dus ongeveer een dagtaak aan over. Vandaar dat wij besloten hebben ons toe te leggen op het plaatje van Sukilove dat veruit het beste is dat Deweze ooit heeft afgescheiden.

Op de pracht die Sukilove te bieden heeft, werden we afgelopen maanden met mondjesmaat voorbereid. Eerst was er als verre verkenner het mooie "Talking In The Dark", toen volgde "Make Sure My Grave Is Kept Clean" (dat helaas niet op de cd te vinden is) en sinds kort wordt onze radiodag goedgemaakt door de voorhoede "As Long As I Survive Tonight". Drie prachtsingles. Het wordt nog beter, want binnenkort komt ook "Shame You Never Worry" uit.

En mocht Deweze willen, dan hoeft het niet bij deze singles te blijven, want van de tien overblijvende nummers op Sukilove zijn er minstens zes even sterk. "Hang On", om er maar één te noemen. "Please Don’t Ever Change" om er nog een andere tegenaan te smijten. Dit is Deweze op zijn best: simpele liedjes, prachtig gearrangeerd en met een shalalalala-refrein.

Meer kun je niet zeggen: het recept is zo simpel en de uitwerking sober, maar het werkt als de liedjes goed zijn. En dat zijn ze bij Sukilove, net als de sfeer die de teksten uitademen: het leven is niet gemakkelijk, maar als je er een liedje over kunt schrijven, valt het allemaal al beter mee. Zolang we de avond maar doorkomen, komt alles wel goed. Sukilove is zo’n plaatje dat doet verlangen naar de lente, naar zingende meisjes in kleurrijke zomerjurkjes. Want "all the girls sing in summer".Een mens mag dromen, toch?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + 15 =