Benni :: Make Me Blind

Vanuit het land van de eeuwige herfst bracht de Waalse singer-songwriter Benni ons eerder al het bloedmooie “September 20”. Met het hartverscheurende “Make Me Blind” lijkt de winter nu dan toch eindelijk aangebroken.

Amper 23 jaar is ze, maar ook haar jonge lijf draagt duidelijk al de littekens van een intens verlangen. ’s Nachts alleen in een veel te koud bed met enkel de eenzaamheid die je warm knuffelt: dat de liefde kan bijten weten we allemaal, maar als Benni het zingt, dan voél je het ook. 

“Make Me Blind” is indiefolk voor droevige meisjes – Benni’s stem heeft iets van Julien Baker – met akkoorden die enkel kleuren in het donkerste blauw. Bij iedere spaarzame pianotoets druppelt de weemoed terwijl zachtjes nog wat meer de huiskamer binnen.

In een betoverend refrein duwt Benni haar dolk op de plaats waar het echt pijn doet: “Make me blind and I’ll promise / I will tear myself apart again for you”, klinkt het met de knik in de stem. Ieder woord als een verse scheur in een bloedend hart.

Haar debuut-EP met de naam Bleeding Colours verschijnt op 26 april. Op de eerste lentezon is het zo te horen nog wat langer wachten.

Beeld:
Caroline Bertolini

recent

Constant Permeke in tegenlicht :: Permekemuseum, Jabbeke

In 2020 sloot het Permekemuseum voor een grondige renovatie...

Zap Mama

25 april 2024De Roma, Borgerhout

Teddy Swims

25 april 2024Trix, Antwerpen

English Teacher :: This Could Be Texas

Muziek die in de rondte stuitert als een lading...

Keane

25 april 2024Koninklijk Circus, Brussel

"Wat een zaal! Hier zouden we wel een week...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in