Jon Hopkins with Ram Dass, East Forest :: Sit Around The Fire

Interesting if a bit pretentious” lezen we tussen de Youtubecommentaren bij de nieuwste single van Jon Hopkins: “Sit around the fire”.

Dat is niet alleen een grappige, maar ook een correcte analyse van 28 lettertekens. Dat vraagt om een nader onderzoek, zeker omdat Hopkins’ laatste twee albums tot onze favoriete electronische albums van de laatste jaren horen. Harde beats werden toen nog gecombineerd met etherische en tot meditatie aanzettende synths.

Het is dat meditatieve aspect van zijn muziek dat Hopkins op zijn nieuwste single verder exploreert. Niks snoeihard gebonk hier, hier vallen enkel zacht aangeslagen pianotoetsen en wat geruis en geknetter van een kampvuur op de achtergrond te vinden. Of is dat het geluid van bijna opgebrande wierookstokjes? Daar hebben we nog niet zo veel ervaring mee.

Daarboven hoor je een tekst uit 1975 van de Amerikaanse spirituele goeroe Ram Dass in de strekking van ‘You don’t worship the gate, you go into the inner temple’ enzovoort, en dat schijnbaar ad infinitum. Is “Sit Around The Fire” pretentieus? Die vraag mogen we nu wel met enige zekerheid positief beantwoorden. Weet echter dat die acht minuten aanvoelen als een zucht en je het nummer na afloop meteen terug opnieuw wil opzetten.

Dit is techno voor de mindfullness-generatie. We krijgen wat we verdienen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie + twaalf =