Maida Rose :: Within

De Nederlanders van Maida Rose leggen met hun nieuwe single "Within" een nieuw warm deken op het bedje van de droompop dat de voorbije jaren werd gespreid door groepen als Beach House en Cigarettes after Sex.

De Nederlanders van Maida Rose leggen met hun nieuwe single “Within” een nieuw warm deken op het bedje van de droompop dat de voorbije jaren werd gespreid door groepen als Beach House en Cigarettes after Sex.

Maida Rose, dat is een duo uit Den Haag: Javier den Leeuwen en Roos Meijer. Ze werken al vijf jaar in de luwte aan hun debuutplaat, die volgend voorjaar moet verschijnen. Ze beloven een coming of age-plaat en zulke grote woorden moeten wel gepaard gaan met Grote Gevoelens. Als er zo een bestaat dat op de weg naar volwassenheid niet mag ontbreken, dan is het wel die met de grote L, weet je wel. Die eeuwig amorfe en ongrijpbare liefde waarover niemand het definitieve weet te zeggen, en dus zullen er twee versies van “Within” op het album staan, waarvan we hier de meest uitbundige versie voorgeschoteld krijgen.

De Liefde verdraagt geen cynisme en daarom mogen teksten als “down in the well / the well of emotion / where flowers rise / they rise with devotion” zich hier onbeschaamd romantisch tussen de laagjes galm weven, terwijl de bas een warm gevoel in je oor fluistert. Het nummer weet de grote gevoelens en woorden eerder subtiel en klein te houden, met op de juiste momenten opstoten van serotonine in ons systeem – wanneer de muziek zachtjes wegebt alvorens het refrein telkens bescheiden losbarst.

Beeld:
Anne Lieke Heusinkveld

recent

Ilja Leonard Pfeijffer :: Alkibiades

Bekroond, gelauwerd, alom gelezen en geprezen: zonder overdrijven mogen...

¥$ :: Vultures 1

Doorheen zijn hele carrière zijn twee elementen altijd dominant...

Talk Show

27 maart 2024Botanique, Brussel

Eind jaren tachtig sloegen alle rockers plots aan het...

Arthur The King

Uitgerekend in de week dat Joe Camp – de...

Hors-saison

Met zijn sociaal bewogen films past Stéphane Brizé binnen...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in