Enola Play EK Editie :: Turkije vs Italië

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van enola dragen wij het balspelletje een liefde toe die haast even diep snijdt als onze liefde voor muziek. De ploegen maken het sportieve duel waar op het grasveld, maar wij gaan op zoek hoe de onderlinge duels tussen de landen muzikaal kunnen uitdraaien. Welk land heeft de beste muziek? Wij zoeken de nummers uit die u uit de speakers in uw thuisstadion kan laten schallen om in de sfeer te komen voor de wedstrijd. Vandaag: Turkije vs Italië!

Vanavond trekt het hele circus zich op gang met Turkije tegen Italië. Italië gaat de laatste toernooien momenteel door een sportieve woestijn. Daar staat tegenover dat dit zonovergoten land niet enkel kan bogen op zijn rijke culturele verleden, smakelijke culinaire tradities, grote zonnebrillen en kleren met pailletjes, maar ook op zijn geweldige en internationaal gewaardeerde muzikale output.
Zo won onlangs het Italiaanse Måneskin nog het Eurosongfestival, maar naar ons aanvoelen kunnen die jonkies toch niet tippen aan de onlangs overleden en betreurde gentiluomo Franco Battiato. Met “I Treni di Tozeur” schreef hij misschien wel het mooiste Eurosonglied aller tijden – wat het meteen redelijk hoog doet eindigen op de lijst voor mooiste italiaanse nummers tout court. Een eerbetoon.

Voor Turkije richten we ons op de Turks-Nederlandse groep Altin Gün. Zij brachten begin dit jaar hun derde plaat Yol uit, als opvolger voor het succesvolle Gece uit 2019. Hun licht psychedelische Turkse folk past naar ons aanvoelen prima bij de jonge Turkse voetbalploeg, die door hun enthousiaste en begeesterde speelstijl even onverwacht uit de hoek kunnen komen als het swingende “Hey Nari”.

U vindt al onze EK-nummers terug in onze Spotify-playlist die dagelijks zal aangevuld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf − 11 =