Billie Elish & Rosalía :: Lo Vas A Olvidar

“Lo Vas A Olvidar” is een pareltje van onderkoelde, minimalistische weemoed. Onze kop eraf als deze twee het poplandschap niet stevig omwoelen dit decennium. (Sorry Taylor.)

Reeds in 2019 aangekondigd, maar net als uw en ons leven in de diepvriezer blijven steken in 2020: dit duet van dé recentste knuffelcontacten in de popwereld. Het is donker-melancholisch, bezwerend, bloedmooi.

Het prijkt op de soundtrack voor de veelbesproken HBO-reeks Euphoria, over de 17-jarige Rue die met een drugsverslaving en vooral met zichzelf kampt, en de transgender Jules. Hun kennismaking geeft vonken. En dat doet deze samenwerking tussen Eilish en Rosalía ook. Al zijn het eerder zwart blakerende voetzoekers die in slow motion ontploffen. “Lo Vas A Olvidar” (“Je zult het vergeten”) is een pareltje van onderkoelde, minimalistische weemoed waar Eilish zo in grossiert.

Rosalía bevestigt dan weer haar reputatie als kameleon: van de sprankelende flamencopop van haar debuut, over nog zo’n parelend duet met James Blake (“Barefoot In The Park”) tot deze song. Die authentieke flexibiliteit is een kenmerk van de grootste en beste popartiesten. Haar prachtige zanglijnen zijn dat ook.

Ook Eilish prevelt enkele woorden in het Spaans en sprenkelt zout in het litteken van een kapot gekerfde relatie. Zij heeft hem verlaten, hij kan dat niet verkroppen, zij roept hem op het los te laten, en als dat niet gaat haar op z’n minst met rust te laten (“If I wasn’t important, why would you waste all your poison?”).

Het resultaat is bezwerend, even lieflijk als unheimlich dreigend, compleet raak. Beter wordt pop anno nu niet. Maar vertel dat niet tegen Taylor, al heeft zij tegenwoordig andere akkers om op te ploegen. Onze kop eraf als deze twee het poplandschap niet stevig omwoelen dit decennium.

recent

Zimmerman

17 maart 2024Rotown, Rotterdam

Zondagavond spelen Ivy Falls en Zimmerman in Rotown in...

Coeur :: SHOW

Meer pompende beats. Meer duizelingwekkend Frans. Meer pure, feestelijke...

The Smile

15 maart 2024Vorst Nationaal, Brussel

Er zit een goeroe verborgen diep in Thom Yorke....

Benni :: Make Me Blind

Vanuit het land van de eeuwige herfst bracht de...

Miek Zwamborn :: Onderling – Langs de kustlijn van Mull

Hoe maak je als auteur het landschap tot hoofdpersonage...

verwant

PUKKELPOP 2023: Smeltende tenten in sonisch cinemascope

Wat is dit; Best Kept Secret? Yup, net als...

FINNEAS :: Optimist

Finneas O’Connell, beter bekend als de broer van puberaal...

Billie Eilish :: Your Power

Een post op Instagram met een foto waarop Eilish...

Billie Eilish :: Therefore I Am

“I think therefore I am” citeert Billie Eilish René...

Eindejaarslijstjes 2019

In 2019 hadden we over van alles te klagen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in