Balthazar :: On a Roll

In de laatste rechte lijn naar de release van hun nieuwe album Sand in februari, zijn de heren van Balthazar nu echt warmgedraaid en “On a Roll”.

Hoewel, “On a Roll” mag hier eerder gezien worden als een vlucht van alles, evenveel biecht als het zichzelf op de borst kloppen. Balthazar valt meteen met de deur in huis: ‘I must have been on a roll, kept on losing control / But it’s taking its toll, shakes the body and soul’. Het artiestenbestaan is evenveel pose als het ontvluchten van de realiteit. Controle is nu eenmaal een illusie. ‘I’m slipping into a role, letting go of control’.

Het nummer is opgebouwd uit enkele klassieke Balthazar-ingrediënten: een elastieken baslijn, spaarzame handclaps, en de lijzige stemmen van Jinte Deprez en Maarten Devoldere die mooi gecounterd worden door een vrouwenkoor op de achtergrond. Wat wel een zeer welgekomen nieuwigheid is in het geluid van Balthazar 2.0 (sinds de sabbatical van 2016) zijn de falsetstemmen. Daarnaast doen halverwege de song statige blazers een warme woestijnwind en dito cowboytragiek van een onbegrepen loner doorheen het nummer  waaien.

En zo levert Balthazar nu alweer meer dan tien jaar kwaliteitsnummers aan de lopende band. “On a Roll” vinkt opnieuw netjes alle checkboxes aan. Dit brengt het gevaar met zich mee dat het al snel vanzelfsprekend zou aanvoelen, en dat is het vooral niet. Leve de zekerheden en laat dat nieuwe album maar komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + dertien =