School Is Cool :: Close

Twee verse kinderen, nu ook een verse single: in het School Is Cool-kamp is het laatste jaar niet stilgezeten. “Close” is het schot voor de boeg dat Things That Don’t Go Right aankondigt, en lijkt vooralsnog die vierde plaattitel tegen te spreken.

Als je die ‘Whoo!’ hoort, zo na een halve minuut, weet je: hier heeft er één ook een kleine aha-erlebenis gehad toen hij voor het eerst The War On Drugs hoorde. Maar het mag. Het is moeilijk kwaad zijn als een nummer zo goed is als dit. “Close” zindert alsof Adam Granduciel achterop de motor bij Johannes Genard zit, maar zo is het niet. Daar zit immers toetseniste Hanne Torfs, die voor één keer mooi mee de microfoon mag opeisen. Het smaakt naar meer: na  haar solowerk bij Fortress ontpopt de instrumentaliste zich zo langzamerhand tot een erg goeie zangeres.

Halverwege ontpopt Genard zich even tot de Springsteen van België: de stem gaat wat ruiger, de drive nog wat energieker in dat “Everytime you raise the stakes”. Torfs neemt resoluut over voor wat een prachtig stukje duet is. En dan is er weer die “Whoo!” en je bedenkt: als iemand voor zo’n kreet was gemaakt, dan wel Genard. Things That Don’t Go Right is er op 8 maart, maar het lijkt ons nu al – badoem-tsj! – dat daar niets meer mis mee kan gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

1 × 5 =