Thurston Moore :: Leave Me Alone

Volgende week lost Thurston Moore samen met zijn groep een nieuw drieledig album Spirit Counsel. In afwachting daarvan lost hij alvast Leave Me Alone, een cover van New Order.

Alsof de release van de platenbox nog niet genoeg is, kondigde de voormalige frontman van Sonic Youth de release aan van drie singles met livemuziek die opgenomen werd tijdens de tour met zijn groep in de loop van 2019. Op elk van deze drie singles zal deze cover de B-kant sieren.

De keuze van het nummer is alvast prima. Het is een minder bekende song van New Order, maar thematisch sluit hij goed aan bij de eigenzinnige koers die Moore altijd al heeft gevaren: “You get these words wrong/I just smile”, monkelt hij wanneer we hem niet altijd kunnen volgen in zijn experimenteerdrang.

Het geluid ligt in het verlengde van zijn eerdere platen The Best Day uit 2014 en Rock n Roll Consciousess uit 2017. Er wordt minder geëxperimenteerd dan je van Thurston Moore zou kunnen verwachten, en de cover leunt relatief dicht aan bij het origineel. Het is eerder conventionele rock, introspectief van stemming. Als een druilerige dag in de wereld waarin de ik-figuur rondzwerft. Omgeven door mensen voelt hij zich heel alleen. Het zou trouwens zo een song van Dead Man Ray kunnen zijn.
Enkel op het einde ontbindt Moore nog een keer zijn duivels en ontspoort de song in noise en feedback. Een mooie coda als tegengewicht.

Of deze b-kant een afspiegeling kan zijn van de drie platen valt af te wachten, want deze beloven volgens de geruchten eerder experimenteel te zijn, maar tot het zover is zijn wij alvast meer dan tevreden.

Thurston Moore Group speelt op 31 oktober op het Filter Festival in Muziekcentrum Trix in Borgerhout.

recent

Perdidos en la Noche

Sinds Mexico in de tweede helft van de jaren...

Deadpool & Wolverine

Toen de eerste twee Deadpool-films kort na elkaar de...

Jack White :: No Name (Déja-vu)

Jack White maakt amper woorden vuil aan zijn nieuwe,...

Rock Herk 2024 :: Lieve jongens zonder schaamte

Een jarig festival vraagt om een feestje, Rock Herk...

Fremont

“Mensen met herinneringen schrijven de mooiste dingen.” Dat krijgt...

verwant

Thurston Moore

28 juli 2023M-idzomer, Leuven

Thurston Moore Group

15 november 2021Ancienne Belgique, Brussel

Thurston Moore Group

2 juli 2017Rock Werchter

Sonic Youth :: SYR 7

Nog geen nieuwe reguliere plaat in zicht, maar Sonic...

Sonic Youth :: The Destroyed Room

Sonic Youth is een band die twee levens leidt:...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in