Perfume Genius :: Eye in the Wall

Perfume Genius deelt voor het eerst in twee jaar nieuw materiaal. “Eye in the Wall” is de sensuele danstrip waarvan u niet wist dat u ze nodig had. Gedurende negen minuten bezweert, zalft en zet Mike Hadreas aan tot ontaard bewegen in het halfdonker.

Mike Hadreas heeft zich na No Shape (2017) met zowat alles behalve nieuw werk onledig gehouden. Als amuse-bouches kregen we onder meer remixes (Reshaped), collaboraties en een cover (“Not For Me”) voorgeschoteld, maar vers voer bleef uit. Tot nu.

Samen met choreografe Kate Wallich en The IC maakt Hadreas zich momenteel op voor dansvoorstelling The Sun Still Burns, waarin hij zelf een rol vertolkt en waarvoor hij muziekbijdrages leverde. Weinig verrassend voor wie Perfume Genius tijdens zijn laatste tournee aan het werk zag en zich in een workshop ‘Kronkelen Voor Gevorderden’ waande.

Geen barokke pop noch intimistische pianoballades deze keer, wel negen donkere, sensuele minuten met ritmes en soundscapes die vage herinneringen aan Underworlds “Rez” oproepen. Hadreas’ stemgeluid bezweert en zalft, maar laat het nummer vervolgens ontpoppen tot een instrumentele jam die erin slaagt zowel vluchtig als tribaal te klinken. Zelf omschrijft hij het als een “kosmische peep show”: het gaat om kijken en bekeken worden, dansers die zich uit de Matrix hebben losgeslagen en zich overgeven aan het ware leven. “Eye In The Wall” is gemaakt om op te bewegen in het schemerdonker, bij voorkeur in een gehypnotiseerde toestand, hopend dat het oog in de muur niet terug staart.

recent

Julian Lage Trio

14 april 2024De Roma, Borgerhout

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Tommy Wieringa :: Nirwana

Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen en De...

Bad Nerves

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Chase & Status

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

verwant

#So2020: Perfume Genius :: Jason

Om afscheid te nemen van 2020 (Good Riddance, bitch)...

De 20 beste platen van 2020

Als er een god bestaat, dan was hij in...

Perfume Genius :: Not For Me

In 2017 oversteeg Mike Hadreas zichzelf en zijn intimistische...

Perfume Genius: Just Like Love (Jam City Remix)

In 2017 liet Mike Hadreas heel wat pruiken opwaaien...

Perfume Genius :: 9 juni 2017, AB

Was het de intimiteit van de zolderkamer van de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in