Perfume Genius :: Eye in the Wall

Mike Hadreas heeft zich na No Shape (2017) met zowat alles behalve nieuw werk onledig gehouden. Als amuse-bouches kregen we onder meer remixes (Reshaped), collaboraties en een cover (“Not For Me”) voorgeschoteld, maar vers voer bleef uit. Tot nu.

Samen met choreografe Kate Wallich en The IC maakt Hadreas zich momenteel op voor dansvoorstelling The Sun Still Burns, waarin hij zelf een rol vertolkt en waarvoor hij muziekbijdrages leverde. Weinig verrassend voor wie Perfume Genius tijdens zijn laatste tournee aan het werk zag en zich in een workshop ‘Kronkelen Voor Gevorderden’ waande.

Geen barokke pop noch intimistische pianoballades deze keer, wel negen donkere, sensuele minuten met ritmes en soundscapes die vage herinneringen aan Underworlds “Rez” oproepen. Hadreas’ stemgeluid bezweert en zalft, maar laat het nummer vervolgens ontpoppen tot een instrumentele jam die erin slaagt zowel vluchtig als tribaal te klinken. Zelf omschrijft hij het als een “kosmische peep show”: het gaat om kijken en bekeken worden, dansers die zich uit de Matrix hebben losgeslagen en zich overgeven aan het ware leven. “Eye In The Wall” is gemaakt om op te bewegen in het schemerdonker, bij voorkeur in een gehypnotiseerde toestand, hopend dat het oog in de muur niet terug staart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + negentien =