Khruangbin :: Four of Five

Al enkele jaren neemt het psych-funk trio Khruangbin uit Houston ons mee rond de wereld. Dit jaar verzorgen ze op het album Hasta el Cielo met dubremixen van hun in 2018 verschenen album de perfecte soundtrack bij een hittegolf.

Khruangbin mengt graag invloeden van verschillende soorten wereldmuziek doorheen hun funky geluid en creëert daarmee een potpourri waarbij het in de hangmat aangenaam cocktails drinken is. Met de dubversies op het album Hasta El Cielo puren ze hun mellow sound nog verder uit. Hoewel hun geluid oorspronkelijk meer invloeden vertoonde van oosterse muziek is het niet vreemd dat ze deze dubversies maken. Bassiste Laura Lee geeft in interviews steeds aan muziek te hebben leren spelen aan de hand van een plaat van de Jamaicaanse dubproducer Scientist. En dat hoor je als de bas vrij spel krijgt in de mix.

In het nummer Four of Five (August 10 op het originele album) wordt het geluid zoals het in een goede dub past gestript tot het essentiële minimum: de drum en de bas. Er wordt een ruimtelijk gevoel gecreëerd. De basgitaar loopt de akkoorden sierlijk op en af, de drums verdrinken in de reverb, een enkele aanslag wordt eindeloos in de echokamer gerekt tot een wollige wolk. Hierop kan de percussie zijn vrije loop gaan. Je verstand dwaalt af, naar de einders van het universum dat Khruangbin doorkruist.

Geef jezelf helemaal over aan de zomer, laat je geest helemaal wegsmelten met behulp van deze ultieme meditatieve vibe. Niks doen is verplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 5 =