De Ambassade – Verloren

Adaptaties van hippe (sub)genres naar onze taal hoeven niet altijd zo kut te zijn als Bazart. Maak kennis met het Nederlandstalige dark wave-antwoord op Drab Majesty!

Het duurt even voor je doorhebt dat Pascal Pinkert in het Nederlands zingt, zo trouw aan de stoffige early eighties productie is dit nummer van zijn vaag project De Ambassade. Onder die naam heeft hij nog maar een handvol liedjes uit, maar geen enkele klinkt zo onmiskenbaar #Dutchwave als ‘Verloren’.

De subtiele gitaar en ijle zang verdwijnen naar de achtergrond ten voordele vertrouwde monotone baslijnen, een drumcomputer op repeat en lethargische synthriedeltjes. Toch slaagt Pinkert erin om van ‘Verloren’ meer te maken dan enkel een tongue-in-cheek gimmick annex uit de hand gelopen cafégrap. De vertwijfeling en reddeloosheid die ‘Verloren’ uitstraalt, zouden niet misstaan hebben in een door Thierry Baudet, pardon, Margaret Thatcher gedomineerd tijdperk.

‘Verloren’ dateert al van vorig jaar, maar de recente aankondiging van een paar shows weet nu ook voorzichtig de aandacht te trekken bij ons. Het beste van alles? Er staat heel wat nieuw materiaal op til. Tijdens de eerste avond van Valkhof Festival ging een pak daarvan al in première; wie De Ambassade snel wil zien, kan daarvoor terecht op Dekmantel Festival.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

een × 5 =