#So2018: Shame :: One Rizla

Om afscheid te nemen van 2018 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

“My nails ain’t manicured / My voice ain’t the best you’ve heard / And you can choose to hate my words / But do I give a fuck?” Zeggen dat Shame met “One Rizla” zijn entrée niet miste zou een understatement zijn. Het eerste nummer dat de jonge Britse band schreef is ook een klein jaar na het verschijnen van debuut Songs Of Praise een frisse molotovcocktail richting mainstream.

Het is die withete riff die het vuur aan de lont steekt. Frontman Charlie Steen kan achterover leunen en meesurfen op dat geweld, maar hij steekt liever een tandje bij met een refrein dat het allemaal nog wat uitdagender stelt. “Well I’m not much to look at, and I ain’t much to hear / But if you think I love you, you’ve got the wrong idea”, en van daar gaat het alleen maar recht vooruit, naar die explosieve finale: “you’re clinging to conflict / Just let go”. Zo silly dat het opnieuw uitdagend wordt. Shame debuteerde in januari. Beter is het dit jaar niet meer geworden.

Om afscheid te nemen van 2018 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 − zestien =