Tiny Legs Tim :: Elsewhere Bound

Tiny Legs Tim, bij de burgelijke stand beter gekend als Tim De Graeve, komt volgend jaar naar buiten met nieuw werk. Elsewhere Bound wordt de titel, en het is muzikaal helemaal anders dan voorganger “Melodium Rag”, dat teruggreep naar de sobere en akoestische blues.

De Graeve vond de inspiratie voor Elsewhere Bound over de hele wereld: in New Orleans legde hij zijn oor te luister bij de jazz en funk, Afrika schonk hem de Mali- en Toearegblues. Nog een verschil met het vorig album is dat hij nu een negenkoppige band (met koperblazers) achter zich zal hebben.

Het titelnummer is ook meteen de eerste single. “Elsewhere Bound” is een swingend bluesy nummer met heerlijke gitaarriff en funky blazers. De videoclip werd opgenomen in Bar Venetië in Borgerhout en doet niet alleen glimlachen, maar ook nadenken. De essentie van het leven, quoi.

Elsewhere Bound (het album) komt op 1 februari 2019 uit. De releasetour brengt Tiny Legs Tim onder andere naar de AB (Brussel, 1 maart), de Roma (Borgerhout, 8 maart), De Casino (Sint-Niklaas, 28 maart), 4AD (Diksmuide, 29 maart) en de Handelsbeurs (Gent,14 mei).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

18 + 11 =