Rolling Blackouts Coastal Fever :: The Hammer

Nog acht keer slapen en dan is ie er, het langspeeldebuut van Rolling Blackouts Coastal Fever. Hope Downs, zoals de plaat zal heten, beloofde eerder al de moeite te worden, na schoten voor de boeg “Talking Straight”, “Mainland” en “An Air Conditioned Man”. Voor wie tot die tijd niet genoeg kan krijgen van de vlotte gitaarpop van de Australiërs is er nu nog een zoethouder, “The Hammer”.

Wie nog niet geloofde dat er iets op til is, luistert in eerste instantie misschien beter naar het eerdere “Talking Straight”, maar dit “The Hammer”, dat het album zal afronden, moet niet onderdoen. Net als zijn voorgangers is de song catchy, verfrissend en vlot, niet in het minst door de speels jengelende gitaarlijnen die ook hier behendig door elkaar lopen zonder te struikelen. Ook de samenzang tussen het gitaristentrio White-Keaney-Russo zit de song als gegoten. Luister hoe de brug over de helft met de finale aanknoopt via de drie stations: bij Rolling Blackouts C.F. mag iedereen uitblinken.

Uit de passage van de band in de AB Club van 31 mei konden we al opmaken dat “The Hammer” lekker klinkt tussen ouder werk als “Career” en “Sick Bug”. Dat belooft voor zaterdag 18 augustus in de Lift op Pukkelpop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

8 + 8 =