Father John Misty :: Just Dumb Enough To Try

Knielt allen neder voor de Vader. Zeker als hij aan komt waaien op heerlijke seventiesklanken.

Het zat er al een tijdje aan te komen en gisteren was het dan zover: het nieuwe album van Father John Misty werd officieel aangekondigd. God’s Favorite Customer zal op 1 juni uitgebracht worden. Samen met dat heugelijk nieuws liet Joshua Tillman niet één, maar twéé nieuwe nummers op de wereld los. “Disappoint Diamonds Are The Rarest of Them All” mag er wezen, maar het is toch vooral “Just Dumb Enough To Try” dat het hart sneller doet slaan.

Zoals hierboven al aangewezen, tapt Father John Misty daarvoor niet uit andere vaatjes dan op zijn vorige albums. De betere singer-songwriters uit de jaren 70 vormen nog altijd de voornaamste inspiratie. “Just Dumb Enough To Try” ligt met zijn mooie pianobasis in het verlengde van nummers als “Smoochie” en “Holy Shit”. Als zich daar een zacht tokkelende gitaar bijvoegt, nauwelijks hoorbaar, en de smachtende stem van Tillman, is het moeilijk je niet volledig te laten meeslepen. Voor de verandering bezingt Tillman hier ook geen grote thema’s als de mensheid of God, maar vertoeft hij gewoon in heartbreak hotel, wat de song minder afstandelijk maakt dan dat soms op Pure Comedy het geval was. Met een beetje geluk ligt de meest melancholische zomerplaat nu al vast.


Beluister ook onze andere favorieten van de voorbije maanden in de enola.Playlist:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 − acht =