RRRags :: Bones

Zingende drummers: je kan ze op één hand tellen. Verder dan Phil Collins, Levon Helm, Don Henley, Grant Hart en Sheila E komen we niet. Maar nu zit daar zowaar ook een Belg bij. Mollenaar Rob Martin had al geruime tijd zijn strepen verdiend bij de thrashmetalband Bliksem, waar hij ook de backing vocals voor zijn rekening nam. Na het uiteenvallen van de band, richtte Martin Rrrags op met twee Nederlande kompanen: Ron van Herpen (ex-The Devil’s Blook, Škan), en Rob Zimmerman (Lords Of Altamont, ook Škan). De metal werd overboord gekieperd, en in de plaats kwam stevige psychedelische stoner.

Nuja, we horen op de gelijknamige debuut-EP van Rrrags heel wat meer dan dat. Er wordt met het grootste gemak geschakeld tussen opgefokt en laid back, uitbundig en intiem of strakke riffs en spacy solo’s. Geen enkel van de zes nummers klinkt hetzelfde, maar het geheel boeit van begin tot eind. En nu Martin de microfoon voor zichzelf heeft, laat hij naar hartelust de soul brother in zichzelf los. Daarover hoort u ons ook niet klagen.

Ons oor blijft hangen bij het openingsnummer Bones, misschien wel het meest rechttoe-rechtaan stonerrock-nummer van de EP. Bluesy introotje, uitpakken met een stevige riff en zoemende bas, catchy refrein, lekker bruggetje, breakdown, alles nog eens uit de kast halen, klaar op drie minuten. Meer moet dat niet zijn. En als dat je ding niet is, kan je nog altijd je ei kwijt in de tien minuten durende psych-jam Galaxy’s Hygiene.

Rrrags speelt zaterdag op Roadburn, waar de EP voor het eerst zal verkocht worden, maar het hele ding staat ook al op de Bandcamp-pagina van Rrrags.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 2 =