Deafheaven :: Honeycomb

Deafheaven is terug, en dat met een knaller. “Honeycomb” is een emotionele eruptie die elf minuten lang de aandacht vasthoudt, neen: bij de keel grijpt.

“Honeycomb” is het eerste nieuwe nummer van Deafheaven sinds de band uit het zonnige San Francisco in 2015 New Bermuda uitbracht. Heavy en log begonnen, bloeit de track na twee minuten verschrikkelijk mooi open. Thrash, black metal en shoegaze worden opnieuw op meesterlijke wijze met elkaar vervlochten. Een rockende solo rond de vijfde minuut maakt het geheel bijzonder poppy en toegankelijk, toch blijft het een indrukwekkende wervelstorm die pas tijdens de laatste minuten met een ingetogen postrockstuk gaat liggen. “Honeycomb” is verschroeiende metal om bij weg te dromen. De mix van toegankelijke melodieën en extreme metal waarin de Amerikanen sinds Sunbather (2013) in grossieren, klinkt nog verfijnder en meeslepender dan ooit. De verwachtingen voor die vierde plaat, Ordinary Corrupt Human Love (uit op 13 juli), zijn alleen maar toegenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + 1 =