Albin Lee Meldau :: The Weight Is Gone

Vurige soulballads had ie nu wel onder de knie, in afwachting dat zijn debuutalbum eindelijk uitkomt, blijft Albin Lee Meldau de spieren oefenen. “The Weight Is Gone” is dan ook eens een ander beest dan we kenden. Met een huppelende beat achter het gat is dit funky pop van een goed vat.

‘t Was bijna retro wat hij tot vandaag deed. Albin, de Zweed met de honingstem, bezong de liefde of de gemankeerde liefde, had van smachten zijn specialiteit gemaakt. Vandaag mag het voor één keer iets meer poppy, over een basloopje en vooral die zwierige strijkerssample, maar de essentie blijft seventies-soul en vooral die stem die als een strik alles en iedereen inpakt. Zegt iemand hierover op YouTube: “You’ll be huge, you just need to be discovered!”. Zeggen wij al lang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien − 14 =