Bed Rugs :: Each Side

Als het aan Bed Rugs ligt, mag de zomer al beginnen. Een vier minuten durende, zweverige luistertrip is de ideale voorbode voor hun derde plaat Hard Fun Grand Design die op 21 maart verschijnt.
Dat het een feestelijke start wordt van de lente, staat nu echt vast.

Drie jaar hebben we moeten wachten op nieuwe muziek van de band rond Stijn Boels, Yannick Aerts en Noah Melis. Maar het geduld zal beloond worden: de nieuwe plaat zal maar liefst 26 nummers bevatten.
Nu is er dus eindelijk die eerste single. De gitaren, synths en vocalen in “Each Side” zweven heerlijk tussen Tame Impala, Flaming Lips en Foxygen, maar het nummer heeft bovenal een eigen geluid. En dat kan je het best omschrijven als bedwelmend, minimaal en poppy.

De opvolger van Cycle werd in vijf weken opgenomen in Athens, Georgia, bij Derek Almstead. De trouwe psychedelicafans kennen hem wellicht dankzij The Elephant 6 Recording Company, een Amerikaans collectief dat teruggrijpt naar de psychedelische muziek van de jaren zestig. Neutral Milk Hotel en of Montreal zijn de bekendste bands die er mee verbonden zijn. Met die tweede band speelt Almstead trouwens live mee.

Bed Rugs speelt op 30 maart in Het Oude Badhuis in Antwerpen met Olden Yolk, zo ontdekten we op Facebook. En in juli speelt de band op het grote Mad Cool Festival in Madrid, op dezelfde als onder anderen… Tame Impala en MGMT. Als ze daar geen zieltjes gaan winnen, dan weten we het niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vijftien + zeventien =